Setkejte se se svými spolužačkami, spolužáky a vyučujícími na oslavě 105. výročí založení MENDELU! Přijďte s námi prožít tento výjimečný den plný hudby, chutí a poznání. Kromě otevřené univerzity nabídne program také koncerty, food festival, či degustaci vín a piv z univerzitní produkce. Otevřeme pro vás i dveře Botanické zahrady. Přidejte se k nám a slavme společně!
Celouniverzitní program (volný vstup)
10:00 – 11:40 Slavnostní zahájení
10:00 – 16:00 Komentované prohlídky auly MENDELU (budova A)
10:00 – 16:00 Výstava insignií a talárů v aule MENDELU (budova A)
10:00 – 16:00 Volný vstup do Botanické zahrady a arboreta s výstavou motýlů (vstup mezi budovami P a R)
10:00 – 16:00 Prohlídka knihovny MENDELU (budova A)
10:00 – 16:00 Zaznamenejte, odkud jste k nám přijeli (budova X)
10:00 – 16:00 Registrace do Klubu absolventů MENDELU (budova X)
10:00 – 16:00 Ochutnávka a prodej vína z produkce ZF a ŠZP Žabčice (budova Q, terasa)
10:00 – 16:00 Fotokoutek s možností získání fotografií na místě (budova Q)
10:00 – 16:00 Venkovní výstava MENDELU tehdy a dnes (mezi budovami P a R)
Od 18:00 Afterparty (Klub Green)
Hudba:
10:40 Silvanka – folklorní univerzitní hudební formace s téměř třiceti členy
12:00 Baobab – spojení tradičního cimbálu s moderní kytarou vytváří unikátní fúzi žánrů
15:00 Funkshmakers – poetický funky groove s autorskou tvorbou, kombinující více kytar, dechové nástroje, basu a bicí.
Foodfestival:
Čaj a káva Michal – kvalitní káva v moderním střiu
Kobliha Brno – domácí řemeslné koblihy
Eat and fun catering – poctivé domácí burgery
Líšeňský pivovar – české ležáky a netradiční speciály
Pekařství Křižák – chleba, lokše atd
Racio – celozrnné výrobky (chlebíčky)
Solertus – marmelády, sirupy, kvašená zelenina (kimchi, ap.), pesta, čatný, chilli omáčky, utopenci se zeleninou, nakládané sýry se zeleninou, bylinné čaje.
Statek 3 srdce – čerstvé sýry, pařené sýry, zrající sýry, nakládané sýry, grilovaný sýr s pečivem, tortilla se 3 druhy sýrů, tvarohové dezerty
Božský kopeček – řemeslná vegan zmrzlina
Pivovarský dům Poupě – hot dogy, lokše, česká kuchyně netradičně
Pivovar Kojetín – piva spodně a svrchně kavšená, od 10 do 18 EPM
Hřebečská medovina – medoviny pečlivě tříbené bylinami a kořením
MENZA – klasické pochoutky z univerzitní jídelny
DESIGN LAB – výběrová káva a dezerty v designovém provedení
BUFET Q – bagety, sladké pečivo, káva
Kotlíkový guláš – zvěřinový guláš z lesů MENDELU
GREEN – pivo, limo, …
Celouniverzitní program – pro registrované
11:00 – Komentovaná prohlídka Botanické zahrady a arboreta (60 min.), registrace zde.
14:00 – Komentovaná prohlídka Botanické zahrady a arboreta (60 min.), registrace zde.
Program na fakultách
Záštitu nad Oslavami 105 let převzali:
Mgr. Marek Výborný – ministr zemědělství
Petr Hladík – ministr životního prostředí
Mgr. Jan Grolich – hejtman Jihomoravského kraje
JUDr. Markéta Vaňková – primátorka Statutární město Brno
Kalendář akcí
-
24Zář
StartUp MENDELU
24. 9. 2024 – 10. 12. 202414:00 – 17:00JIC - sál SALM, Purkyňova 127, Brno-Medlánky -
26Zář
Termín podání přihlášek do NMgr. studia (LS 2024/2025)
26. 9. 2024 – 17. 11. 2024 -
02Říj
Podnikni to!
2. 10. 2024 – 20. 11. 202416:30 – 19:00Budova E - učebna E16, Zemědělská 5, Brno -
21Říj
Open Science Week 2024
21. 10. 2024 – 23. 10. 2024online -
21Říj
International Week MENDELU
21. 10. 2024 – 24. 10. 2024MENDELU -
21Říj
International week MENDELU na FRRMS
21. 10. 2024 – 25. 10. 2024