MENDELU oslaví 105. výročí Srazem absolventů

16. 9. 2024
Mendelova univerzita oslaví v sobotu 21. září 105 let od svého založení. Hlavní náplní Srazu absolventů je setkání s kolegy a vyučujícími ze studentských let, na akci je ale zvána i veřejnost. V nabídce jsou hudební vystoupení i bohatý Foodfestival. V rámci komentovaných prohlídek bude možné si prohlédnout aulu, pracoviště na jednotlivých fakultách nebo botanickou zahradu a arboretum. Pestrou historii univerzity přiblíží venkovní výstava.

Pro návštěvníky Srazu absolventů univerzita nachystala bohatý program v kampusu v Brně i v Lednici. „Na fakultách čekají na návštěvníky setkání s vyučujícími a komentované prohlídky nejen celých budov, ale i specializovaných laboratoří,“ uvedl Jiří Skládanka, prorektor pro internacionalizaci a vnější vztahy. Na komentované prohlídky je nutné se registrovat dopředu na webových stránkách. K vidění budou například také zahrady, skleníky, včelín, automobilová a motorová zkušebna nebo výstava studentských prací oboru Design nábytku. Na Provozně ekonomické fakultě proběhne slavnostní předání výročních diplomů absolventkách a absolventům, kteří promovali v letech 1984, 1994, 2004 a 2014. Před Fakultou regionálního rozvoje a mezinárodních studií se uskuteční společný piknik.

V rámci programu vystoupí univerzitní dechovka Silvanka a dále kapely Baobab a Funkshmakers. Na své si přijdou i milovníci dobrého jídla a pití. Brněnský kampus ožije Foodfestivalem, přibližně polovina stánků bude patřit absolventům a absolventkám MENDELU. „Návštěvníci a návštěvnice se můžou těšit také na ochutnávku vína z univerzitní produkce z vinic v Žabčicích i Lednici. Ochutnávka proběhne na terase budovy Q s výhledem na Brno. Ochutnaná vína si bude možné na místě rovnou koupit,“ přiblížil Skládanka.

Vysoká škola zemědělská v Brně byla založena zákonem v červenci 1919, od té doby několikrát změnila a název. Dnes je její součástí pět fakult a Institut celoživotního vzdělávání. Aktuálně má škola přes 9000 studujících, kteří se vzdělávají v zemědělství, lesnictví, ekonomii, zahradnictví, regionálním rozvoji, pedagogice a dalších oborech. 

Kompletní program Srazu absolventů

Více aktualit

Všechny aktuality