V posledním kole museli soutěžící úspěšně obhájit plnění svého podnikatelského záměru. „Od prvního kola se toho v našem bufetu mnoho změnilo. Koupili jsme větší skříň, nový stolek na přípravu jídla a celkově jsme pozměnili design. Dále jsme nakoupili nové vybavení do skladu, menší kuchyňku s umyvadlem, stolem a dvě šatní skříně na převlékání. Co se týče sortimentu, začali jsme dělat veganské a vegetariánské produkty,“ přiblížil Martin Hrabovský, vítěz letošního ročníku, který vede bufet na FRRMS. Do budoucna by chtěl rozšířit sortiment například o bezlepkové bagety, zároveň je v plánu i zvětšení prostoru pro sezení.
Druhé místo získala aplikace propagující Lednicko-valtický areál. „Asi největší výzvou následujících tří měsíců bude vytvoření lepšího uživatelského rozhraní včetně několika nových prvků, a to konkrétně možnosti nákupu předpřipravených výletů, tvorby vlastního itineráře z vybraných míst a rozšíření funkcí pro zobrazení míst na mapě. Stejná práce nás čeká také pro webové rozhraní,“ nastínil další plány Šimon Balga. Do roka plánují autoři rozšířit mobilní a webovou aplikaci například i o tutoriály pro cizince, možnost zakoupení vstupenek nebo mluveného průvodce.
Na třetí místo se dostala úniková hra. „Od prvního kola soutěže jsme domysleli celkový námět hry a posunuli se v tvorbě webových stránek. Velkým zdržením pro nás byl neúspěch s prvním prostorem, pan majitel si po dlouhém slibování rozmyslel, že sklep přestaví na bytové prostory. Nyní již máme v jednání prostor druhý,“ popsal Adam Blatoň, který díky zviditelnění v soutěži navázal spolupráci se Školní lesním podnikem Masarykův les Křtiny, vyrobí únikovou hru na klíč.
Soutěž probíhala ve třech kolech. Do první etapy se dostalo dvanáct studentů a studentek se svými nápady. Do druhého kola jich postoupilo šest, ti dostali 20 000 korun pro další rozvoj svého podnikání. „Za celý hodnotitelský tým si dovolím tvrdit, že všechny prezentované nápady dosahovaly vysoké míry kreativity, inovativnosti, odbornosti a zapálení, přičemž z hodnotitelského pohledu bylo nesmírně těžké vybrat jen některé projekty, neboť výsledky byly napříč celou soutěží velmi těsné,“ uvedla Katarína Adamková, koordinátorka podpory podnikavosti na MENDELU.
Součástí poroty byl Libor Hoření z Jihomoravského inovačního centra, advokát Tomáš Pfeifer a Peter Marinič z Institutu celoživotního vzdělávání MENDELU.
Kontakt pro bližší informace: Ing. Katarína Adamková, Koordinátorka podpory podnikavosti na MENDELU, +421 944 960 001, xadamkov@mendelu.cz
Více aktualit
-
Podzimní den otevřených dveří připadá na sobotu 18. října. Organizátoři zvou návštěvníky na zrenovované dřevěné sochy nacházející se na různých místech arboreta, pokračující proměnu hned několika zákoutí, především pak místa s vrbami, a nový…13. 10. 2025
-
MENDELU otevírá novou poradnu. Bude poskytovat informace o potravinách i…
Na Mendelově univerzitě v Brně vznikla nová Poradna pro zajištění správného životního stylu prostřednictvím stravování. Bude pomáhat nejen studujícím, zaměstnankyním a zaměstnancům, ale také široké veřejnosti. Za vznikem poradny stojí Ústav…9. 10. 2025 -
Ve Znojmě vzniká nová pobočka Univerzity třetího věku
Univerzita třetího věku MENDELU otevírá v pondělí 13. října už sedmou pobočku, tentokrát ve Znojmě. Navazuje tím na úspěšnou loňskou Jihomoravskou seniorskou akademii, o kterou projevili senioři a seniorky značný zájem. Nová pobočka vzniká ve…8. 10. 2025 -
MIND FEST 2025 bude o vztazích, které nás tvoří
Poradenské a profesní centrum Mendelovy univerzity v Brně pořádá 9. a 10. října dvoudenní festival MIND FEST 2025. Program nabídne více než dvacet dva hodin přednášek a workshopů vedených odborníky a odbornicemi z oblasti psychologie, komunikace a…6. 10. 2025 -
Nový kurz MENDELU pro seniory a seniorky propojuje vědu, vzdělávání a cestování
Semestrální kurz Příběhy z daleka, aneb když věda pomáhá, představí seniorům a seniorkám aktivity Mendelovy univerzity v rozvojovém světě. Tvůrci kurzu zvolili pro prezentaci témat atraktivní formu propojení přednášek poukazujících na výsledky práce…2. 10. 2025 -
Krmná aditiva přispívají k dlouhodobé udržitelnosti v chovu ryb
Výživa patří mezi klíčové faktory úspěšného a udržitelného chovu ryb. V současnosti moderní akvakultura stojí před výzvami spojenými s rostoucí poptávkou po kvalitních rybích produktech, potřebou snižovat ekologickou stopu produkce a zároveň…30. 9. 2025 -
Botanická zahrada významně zlepší hospodaření s vodou
Botanická zahrada a arboretum Mendelovy univerzity v Brně (BZA MENDELU) je v současnosti zavlažovaná ze dvou vodovodních řadů. Jelikož jsou stávající zdroje nedostatečné, plánuje BZA zhotovení hlubinného vrtu, který bude sloužit jako trvalý zdroj…25. 9. 2025 -
Noc vědců letos oslaví dvacet let, tématem je Bohatství
Už po dvacáté se celé Česko přesvědčí o tom, že věda nemusí být jen výsadou vědců a vědkyň v laboratořích. Poslední pátek v září bude i na Mendelově univerzitě v Brně opět patřit Noci vědců, největší popularizační akci svého druhu, tentokrát s…22. 9. 2025 -
Cenu rektora převzalo osm laureátek a laureátů
Osm zaměstnanců, zaměstnankyň a studujících Mendelovy univerzity v Brně dnes obdrželo Ceny rektora MENDELU za mimořádné výsledky své práce. Ocenění od rektora převzal například krajinářský architekt Přemysl Krejčiřík za dlouhodobé propojování…19. 9. 2025 -
Budoucností nakupování v malých obcích by mohly být automatizované prodejny
Ubývá obchodů v malých obcích v Česku, v nichž žije řádově několik set obyvatel. Vytlačují je především supermarkety vznikající v přilehlých větších městech, problémem jsou například i zvyšující se náklady. Klasické prodejny na malých vesnicích by…16. 9. 2025