V posledním kole museli soutěžící úspěšně obhájit plnění svého podnikatelského záměru. „Od prvního kola se toho v našem bufetu mnoho změnilo. Koupili jsme větší skříň, nový stolek na přípravu jídla a celkově jsme pozměnili design. Dále jsme nakoupili nové vybavení do skladu, menší kuchyňku s umyvadlem, stolem a dvě šatní skříně na převlékání. Co se týče sortimentu, začali jsme dělat veganské a vegetariánské produkty,“ přiblížil Martin Hrabovský, vítěz letošního ročníku, který vede bufet na FRRMS. Do budoucna by chtěl rozšířit sortiment například o bezlepkové bagety, zároveň je v plánu i zvětšení prostoru pro sezení.
Druhé místo získala aplikace propagující Lednicko-valtický areál. „Asi největší výzvou následujících tří měsíců bude vytvoření lepšího uživatelského rozhraní včetně několika nových prvků, a to konkrétně možnosti nákupu předpřipravených výletů, tvorby vlastního itineráře z vybraných míst a rozšíření funkcí pro zobrazení míst na mapě. Stejná práce nás čeká také pro webové rozhraní,“ nastínil další plány Šimon Balga. Do roka plánují autoři rozšířit mobilní a webovou aplikaci například i o tutoriály pro cizince, možnost zakoupení vstupenek nebo mluveného průvodce.
Na třetí místo se dostala úniková hra. „Od prvního kola soutěže jsme domysleli celkový námět hry a posunuli se v tvorbě webových stránek. Velkým zdržením pro nás byl neúspěch s prvním prostorem, pan majitel si po dlouhém slibování rozmyslel, že sklep přestaví na bytové prostory. Nyní již máme v jednání prostor druhý,“ popsal Adam Blatoň, který díky zviditelnění v soutěži navázal spolupráci se Školní lesním podnikem Masarykův les Křtiny, vyrobí únikovou hru na klíč.
Soutěž probíhala ve třech kolech. Do první etapy se dostalo dvanáct studentů a studentek se svými nápady. Do druhého kola jich postoupilo šest, ti dostali 20 000 korun pro další rozvoj svého podnikání. „Za celý hodnotitelský tým si dovolím tvrdit, že všechny prezentované nápady dosahovaly vysoké míry kreativity, inovativnosti, odbornosti a zapálení, přičemž z hodnotitelského pohledu bylo nesmírně těžké vybrat jen některé projekty, neboť výsledky byly napříč celou soutěží velmi těsné,“ uvedla Katarína Adamková, koordinátorka podpory podnikavosti na MENDELU.
Součástí poroty byl Libor Hoření z Jihomoravského inovačního centra, advokát Tomáš Pfeifer a Peter Marinič z Institutu celoživotního vzdělávání MENDELU.
Kontakt pro bližší informace: Ing. Katarína Adamková, Koordinátorka podpory podnikavosti na MENDELU, +421 944 960 001, xadamkov@mendelu.cz
Více aktualit
-
Rozsáhlý chov sladkovodních ryb mají přímo v areálu MENDELU odborníci z Agronomické fakulty. Využívají takzvané recirkulační akvakulturní systémy, které umožňují udržitelný chov při opakovaném použití vody v nádržích. Až do současnosti se vzniklý…31. 5. 2023
-
NAÚ zrušil rozhodnutí: doktorandi mohou v ekonomických programech na PEF dál…
Přezkumná komise Národního akreditačního úřadu 19. května zrušila rozhodnutí Rady NAÚ o zániku oprávnění uskutečňovat tři doktorské studijní programy na Provozně ekonomické fakultě a správní řízení zastavila. Komise vyhověla odvolání univerzity…30. 5. 2023 -
Národní kolo soutěže Stockholm Junior Water Prize 2023 vyhráli studentka a…
Druhý ročník národního kola celosvětové soutěže Stockholm Junior Water Prize vyhráli Lenka Lemberková z Gymnázia Jihlava a Adam Kejda z OZS Jihlava. Odborná porota ocenila jejich práci, ve které se zaměřili na vzdělávací program pro žáky v podobě…25. 5. 2023 -
Rozhodnutí Přezkumné komise NAÚ
Univerzita má informace o tom, že se minulý týden konalo jednání Přezkumné komise NAÚ, která řešila odvolání univerzity proti předchozímu rozhodnutí Rady NAÚ o odnětí oprávnění uskutečňovat tři ekonomické doktorské studijní programy na Provozně…23. 5. 2023 -
Kvetoucí rododendrony, komentované prohlídky i ukázky dravců nabídnou dny…
Arboretum Křtiny připravilo na víkend 27. a 28. května dny otevřených dveří. Brány arboreta budou pro návštěvníky otevřeny od 9 do 17 hodin. Po oba dny budou probíhat komentované prohlídky v doprovodu dendrologů, sobotní program je navíc rozšířen o…22. 5. 2023 -
Dvě budovy brněnského kampusu slaví deset let, pivovar v jedné z nich ponese…
Mendelova univerzita slaví letos v květnu deset let od otevření Mendelova biotechnologického pavilonu a pavilonu X. V souvislosti s tím nabídne odpoledne 17. května studentům i zaměstnancům komentované prohlídky pavilonu M s Janem Chlupem, autorem…15. 5. 2023 -
MENDELU vnímá nástroje umělé inteligence jako příležitost pro rozvoj
Mendelova univerzita v Brně vyjadřuje podporu racionálnímu, uvědomělému a etickému využívání umělé inteligence studenty a vnímá roli vyučujících jako mentorů korektního využívání informačních nástrojů. Zároveň si vedení univerzity uvědomuje, že…11. 5. 2023 -
LDF MENDELU se stává centrem výzkumu lesních ekosystémů díky projektu…
Pod Lesnickou a dřevařskou fakultou vznikne špičková interdisciplinární výzkumná skupina, která se bude zabývat výzkumem lesních ekosystémů pod vedením předního vědce, profesora Douglase L. Godbolda. Tým bude studovat dopady předpokládaných…9. 5. 2023 -
Webové stránky Bezpečná MENDELU pomůžou řešit nevhodné chování, zaměří se i na…
Mendelova univerzitě v Brně spustila nové webové stránky Bezpečná MENDELU, které na jednom místě přehledně shrnují opatření pro prevenci i řešení nevhodného chování na univerzitě. Studentům i zaměstnancům pomůže web identifikovat šikanu nebo…4. 5. 2023 -
Vědci prozkoumají, jak se v jídle při rozvozu množí bakterie
Obliba donáškových služeb mezi lidmi v posledních letech roste. Rozvoz nabízí stále více restaurací, které začaly s přepravou jídla například už v době pandemických omezení. Vědci z Agronomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně se ve spolupráci s…2. 5. 2023