V posledním kole museli soutěžící úspěšně obhájit plnění svého podnikatelského záměru. „Od prvního kola se toho v našem bufetu mnoho změnilo. Koupili jsme větší skříň, nový stolek na přípravu jídla a celkově jsme pozměnili design. Dále jsme nakoupili nové vybavení do skladu, menší kuchyňku s umyvadlem, stolem a dvě šatní skříně na převlékání. Co se týče sortimentu, začali jsme dělat veganské a vegetariánské produkty,“ přiblížil Martin Hrabovský, vítěz letošního ročníku, který vede bufet na FRRMS. Do budoucna by chtěl rozšířit sortiment například o bezlepkové bagety, zároveň je v plánu i zvětšení prostoru pro sezení.
Druhé místo získala aplikace propagující Lednicko-valtický areál. „Asi největší výzvou následujících tří měsíců bude vytvoření lepšího uživatelského rozhraní včetně několika nových prvků, a to konkrétně možnosti nákupu předpřipravených výletů, tvorby vlastního itineráře z vybraných míst a rozšíření funkcí pro zobrazení míst na mapě. Stejná práce nás čeká také pro webové rozhraní,“ nastínil další plány Šimon Balga. Do roka plánují autoři rozšířit mobilní a webovou aplikaci například i o tutoriály pro cizince, možnost zakoupení vstupenek nebo mluveného průvodce.
Na třetí místo se dostala úniková hra. „Od prvního kola soutěže jsme domysleli celkový námět hry a posunuli se v tvorbě webových stránek. Velkým zdržením pro nás byl neúspěch s prvním prostorem, pan majitel si po dlouhém slibování rozmyslel, že sklep přestaví na bytové prostory. Nyní již máme v jednání prostor druhý,“ popsal Adam Blatoň, který díky zviditelnění v soutěži navázal spolupráci se Školní lesním podnikem Masarykův les Křtiny, vyrobí únikovou hru na klíč.
Soutěž probíhala ve třech kolech. Do první etapy se dostalo dvanáct studentů a studentek se svými nápady. Do druhého kola jich postoupilo šest, ti dostali 20 000 korun pro další rozvoj svého podnikání. „Za celý hodnotitelský tým si dovolím tvrdit, že všechny prezentované nápady dosahovaly vysoké míry kreativity, inovativnosti, odbornosti a zapálení, přičemž z hodnotitelského pohledu bylo nesmírně těžké vybrat jen některé projekty, neboť výsledky byly napříč celou soutěží velmi těsné,“ uvedla Katarína Adamková, koordinátorka podpory podnikavosti na MENDELU.
Součástí poroty byl Libor Hoření z Jihomoravského inovačního centra, advokát Tomáš Pfeifer a Peter Marinič z Institutu celoživotního vzdělávání MENDELU.
Kontakt pro bližší informace: Ing. Katarína Adamková, Koordinátorka podpory podnikavosti na MENDELU, +421 944 960 001, xadamkov@mendelu.cz
Více aktualit
-
Z 23. ročníku Českých akademických her v Ostravě si studující z MENDELU přivezli 14 medailí. Mendelovu univerzitu v Brně na Českých akademických hrách reprezentovalo celkem 16 sportujících. Letošní ročník hostila společně Ostravská univerzita a…4. 7. 2025
-
Horko a sucho škodí městským trávníkům. Zvýšit odolnost mají nové druhy z…
Na městské trávníky ale i na travní porosty ve volné krajině negativně dopadá změna klimatu. Ta s sebou přináší horko a sucho, které způsobuje nejen vysychání trávníků, ale také změnu jejich složení a klesající druhovou rozmanitost. Trávníky a…2. 7. 2025 -
Výzkumný tým Mendelovy univerzity v Brně rozšiřuje zkoumání plýtvání…
Výzkumnice z PEF MENDELU se věnují už více než 7 let tématu plýtvání potravinami z nejrůznějších úhlů pohledu. Jejich cílem je najít metody a prostředky, jak ovlivnit domácnosti i jednotlivce, aby snížili množství vyhozených potravin do popelnic a…1. 7. 2025 -
Univerzita podepsala memorandum s výzkumnou organizací Agritec Plant Research
Mendelova univerzita v Brně a výzkumná organizace Agritec Plant Research s.r.o. uzavřely memorandum o spolupráci. Kontrakt podpoří spolupráci při realizaci aktivit směřujících k rozvoji obou účastníků tohoto memoranda. Obě strany vnímají posílení…27. 6. 2025 -
Obnovující se krajina po požáru svědčí suchomilným druhům brouků
V květnu 2012 zasáhl požár přibližně 165 hektarů lesa v oblasti Moravské Sahary. Výzkum ukázal, že požár měl pozitivní dopad na obnovu biodiverzity. Vědci a vědkyně z Lesnické a dřevařské a Agronomické fakulty MENDELU pod vedením Emanuela Kuly se…24. 6. 2025 -
Ve druhém ročníku studentské soutěže MENDELU Boost vyhrály zdravé energy shoty
Vítězem druhého ročníku studentské soutěže podnikatelských nápadů MENDELU Boost se staly zdravé energetické nápoje. Druhé místo obsadily automobilové doplňky z 3D tiskárny se speciální povrchovou úpravou, třetí místo získaly drony ze dřeva. Odborná…23. 6. 2025 -
MENDELU otevírá zrekonstruovanou budovu Ústavu chemie a biochemie
Po přibližně dvou letech otevírá Mendelova univerzita v Brně opět budovu D, která prošla kompletní rekonstrukcí. Budova, ve které sídlí Ústav chemie a biochemie, nově nese jméno Pavilon profesora Adama, podle zesnulého Vojtěcha Adama, který ústav…20. 6. 2025 -
Mendelova univerzita v Brně povede mezinárodní projekt na podporu inovací v…
Mendelova univerzita v Brně získala prestižní grant od Evropského inovačního a technologického institutu (EIT) a povede mezinárodní projekt InnovPrecMed zaměřený na podporu rozvoje inovací v oblasti precizní medicíny. Projekt propojí univerzity,…12. 6. 2025 -
Digitální revoluce a stárnutí populace: Jak se mění evropský trh práce?
Digitální technologie přetvářejí evropský trh práce tempem, které nemá obdoby. Umělá inteligence, automatizace, robotika nebo cloud computing už nejsou jen pojmy z budoucnosti – staly se součástí každodenního pracovního života. Zároveň je počet…10. 6. 2025 -
Studující ZF MENDELU vystavují na akci Festival International de Jardins v…
Tým studujících Zahradnické fakulty letos vystavuje na 20. ročníku unikátní světové výstavy Festival Internacional de Jardins v portugalském Ponte de Lima. V rámci tématu Zahrada Míru – Zahrada pro mír se studentkám a studentovi podařilo zaujmout…5. 6. 2025