Dárková řada vznikla v návaznosti na spolupráci s lokální firmou Chuť Moravy, s níž naše univerzita úzce spolupracuje při vývoji vybraných produktů a technologických postupů výroby. Ty byly rovněž předmětem diplomových prací studentů.
Jarní mandle
Ještě nezralé, zelené mandle, bez dřevnaté skořápky, zbavené chlupaté slupky a naložené do jemného sladko-kyselého nálevu. Produkt má návaznost na Zahradnickou fakultu v Lednici, kde byla vyšlechtěna nebo znovuobnovena odrůda hustopečské mandle Zora, ze kterých jsou tyto mandle vyrobeny.
Chmelíček
Ručně vyráběná delikatesa z mladých výhonků chmele trhaných na jaře ihned, jak vyraší ze země a naložených do sladkokyselého, jemně kořeněného nálevu. Tyto nakládané mladé výhonky chmele byly předmětem diplomových prací studentů.
Višně z Líšně
Višně vás překvapí neočekávanou harmonií sladké, kyselé, pikantní a lehce česnekové chuti. Výuku v oblasti ovocnictví, vinohradnictví, ovocného školkařství zajišťuje Zahradnická fakulta v Lednici. Velkým producentem višní je Školní zemědělský podnik v Žabčicích.
Smrkové želé
Základem tohoto výjimečného želé je sirup z mladých výhonků smrku a moravské bílé víno. Želé je vyrobeno z výhonků sbíraných v lesích Školního lesního podniku Křtiny v lokalitě Olomučany.
Olej z vlašských ořechů
Mechanicky lisovaný olej z moravských jader vlašských ořechů. Technologický postup výroby je výsledkem spolupráce s Ústavem technologie potravin Agronomické fakulty. Byl oceněn 3 hvězdami na prestižní soutěži Great Taste Awards.
Svatojánské ořechy
Delikatesa vyrobená z vlašských ořechů, podle původní 100 let staré receptury. Ještě zelené vlašské ořechy jsou sklízeny v období kolem svatého Jana a naloženy do lahodného kořeněného sirupu. Vlastnosti a rozbory produktu byly předmětem spolupráce s Ústavem technologie potravin Agronomické fakulty.