Setkejte se se svými spolužačkami, spolužáky a vyučujícími na oslavě 105. výročí založení MENDELU! Přijďte s námi prožít tento výjimečný den plný hudby, chutí a poznání. Kromě otevřené univerzity nabídne program také koncerty, food festival, či degustaci vín a piv z univerzitní produkce. Otevřeme pro vás i dveře Botanické zahrady. Přidejte se k nám a slavme společně!
Celouniverzitní program (volný vstup)
10:00 – 11:40 Slavnostní zahájení
10:00 – 16:00 Komentované prohlídky auly MENDELU (budova A)
10:00 – 16:00 Výstava insignií a talárů v aule MENDELU (budova A)
10:00 – 16:00 Volný vstup do Botanické zahrady a arboreta s výstavou motýlů (vstup mezi budovami P a R)
10:00 – 16:00 Prohlídka knihovny MENDELU (budova A)
10:00 – 16:00 Zaznamenejte, odkud jste k nám přijeli (budova X)
10:00 – 16:00 Registrace do Klubu absolventů MENDELU (budova X)
10:00 – 16:00 Ochutnávka a prodej vína z produkce ZF a ŠZP Žabčice (budova Q, terasa)
10:00 – 16:00 Fotokoutek s možností získání fotografií na místě (budova Q)
10:00 – 16:00 Venkovní výstava MENDELU tehdy a dnes (mezi budovami P a R)
Od 18:00 Afterparty (Klub Green)
Hudba:
10:40 Silvanka – folklorní univerzitní hudební formace s téměř třiceti členy
12:00 Baobab – spojení tradičního cimbálu s moderní kytarou vytváří unikátní fúzi žánrů
15:00 Funkshmakers – poetický funky groove s autorskou tvorbou, kombinující více kytar, dechové nástroje, basu a bicí.
Foodfestival:
Čaj a káva Michal – kvalitní káva v moderním střiu
Kobliha Brno – domácí řemeslné koblihy
Eat and fun catering – poctivé domácí burgery
Líšeňský pivovar – české ležáky a netradiční speciály
Pekařství Křižák – chleba, lokše atd
Racio – celozrnné výrobky (chlebíčky)
Solertus – marmelády, sirupy, kvašená zelenina (kimchi, ap.), pesta, čatný, chilli omáčky, utopenci se zeleninou, nakládané sýry se zeleninou, bylinné čaje.
Statek 3 srdce – čerstvé sýry, pařené sýry, zrající sýry, nakládané sýry, grilovaný sýr s pečivem, tortilla se 3 druhy sýrů, tvarohové dezerty
Božský kopeček – řemeslná vegan zmrzlina
Pivovarský dům Poupě – hot dogy, lokše, česká kuchyně netradičně
Pivovar Kojetín – piva spodně a svrchně kavšená, od 10 do 18 EPM
Hřebečská medovina – medoviny pečlivě tříbené bylinami a kořením
MENZA – klasické pochoutky z univerzitní jídelny
DESIGN LAB – výběrová káva a dezerty v designovém provedení
BUFET Q – bagety, sladké pečivo, káva
Kotlíkový guláš – zvěřinový guláš z lesů MENDELU
GREEN – pivo, limo, …
Celouniverzitní program – pro registrované
11:00 – Komentovaná prohlídka Botanické zahrady a arboreta (60 min.), registrace zde.
14:00 – Komentovaná prohlídka Botanické zahrady a arboreta (60 min.), registrace zde.
Program na fakultách
Záštitu nad Oslavami 105 let převzali:
Mgr. Marek Výborný – ministr zemědělství
Petr Hladík – ministr životního prostředí
Mgr. Jan Grolich – hejtman Jihomoravského kraje
JUDr. Markéta Vaňková – primátorka Statutární město Brno
Kalendář akcí
-
Led
Termín podání přihlášek do Bc. studia PEF
-
01Lis
Podávání přihlášek k NMgr. studiu ZF
1. 11. 2024 – 30. 4. 2025Zahradnická fakulta MENDELU, Valtická 337, Lednice -
01Lis
Podávání přihlášek do Bc. studia ZF
1. 11. 2024 – 31. 3. 2025 -
18Lis
Vánoční večírek v espresso baru Design lab MENDELU
18. 11. 2024 – 20. 12. 2024Deisgn lab MENDELU, Zemědělská 3, Brno -
23Lis
Workshop pro pedagogy designérských a aplikačních předmětů
23. 11. 2024 – 28. 11. 20249:00 – 17:00Design lab Mendelu, Zemědělská 3, Brno, budova F10 -
26Lis
Uspěj u výběrového řízení
26. 11. 202413:00 – 16:00Budova E - učebna E03, Zemědělská 5, Brno