MENDELU dnes uzavřela memoranda s ministerstvy zemědělství a životního prostředí

20. 9. 2024
Rektor Mendelovy univerzity v Brně Jan Mareš dnes podepsal memorandum o spolupráci s ministrem zemědělství Markem Výborným a ministrem životního prostředí Petrem Hladíkem. Podpis memorand proběhl v rámci oslav 105. výročí od založení univerzity v den, kdy se na univerzitě zároveň konala i slavnostní vědecká rada.

„Podpis memorand je přirozeným vyústěním dlouhodobé spolupráce mezi univerzitou a oběma ministerstvy. Důležitou součástí této spolupráce je také posílení vzájemné komunikace a výměna informací v oblasti vědy, výzkumu a inovací, s důrazem na přenos nových poznatků do praxe, což přispěje k řešení aktuálních environmentálních výzev a podpoře udržitelného rozvoje,“ uvedl Jan Mareš, rektor Mendelovy univerzity v Brně.

„Univerzita a ministerstvo zemědělství budou spolupracovat v oblastech, kde mohou spojit své odborné kapacity, aby přispěli k udržitelnému rozvoji zemědělství a lesnictví. Spolupráce mezi oběma institucemi bude mít formu především odborných stáží pro studující univerzity, čímž se podpoří uplatnění jejich znalostí a dovedností v praxi,“ řekl ministr zemědělství Marek Výborný. Ministerstvo zemědělství se rovněž zapojí do vedení bakalářských a magisterských prací, bude se podílet i na výuce, přednáškách a dalších vzdělávacích aktivitách. Memorandum umožní odborníkům z ministerstva zapojit se do výuky na MENDELU, zatímco akademičtí pracovníci MENDELU budou mít možnost spolupracovat s ministerstvem na konkrétních projektech a iniciativách. Obě strany budou spolupracovat také na organizaci seminářů, workshopů a konferencí zaměřených na aktuální problémy resortu zemědělství.

Spolupráce mezi MENDELU a ministerstvem životního prostředí se zaměřuje na praktické stáže pro studenty, výměnu odborných znalostí a podporu výzkumných projektů, které přispějí k ochraně životního prostředí a řešení aktuálních environmentálních výzev. Obě instituce budou spolupracovat na vědeckovýzkumných aktivitách, seminářích a dalších vzdělávacích programech, čímž posílí přenos vědeckých poznatků do praxe a podpoří udržitelný rozvoj.

Více aktualit

Všechny aktuality