Ocenění z potravinářské soutěže

17. 1. 2019
Zástupci Mendelovy univerzity v Brně dnes na brněnském výstavišti v rámci veletrhu Regiontour převzali prestižní ocenění v soutěži Chuť jižní Moravy. Odborníci ocenili Akademický rohlík, Akademickou makovku a Gothajský salám z univerzitních poloprovozů.

„Produkty jsou výsledkem práce našich studentů, kteří se výrobou učí a připravují na svá budoucí zaměstnání. Akademický rohlík a makovku děláme pravidelně, masné produkty jsou výsledkem cvičení studentů,“ uvedl vedoucí Ústavu technologie potravin (AF) Tomáš Gregor, podle kterého mohou makovku a rohlík pravidelně ochutnávat strávníci univerzitní menzy. Soutěž Chuť jižní Moravy se Mendelova univerzita zúčastnila poprvé.
„Odměnou pro oceněné výrobky je právo používat certifikát bez omezení. To platí v případě, že výrobce bude dál používat stejné surovin a technologické postupy,“ uvedl Jaromír Musil z Regionální agrární komory Jihomoravského kraje.
Posláním soutěže je podpora malého a středního podnikání v regionech a zároveň snaha pomoci spotřebitelům v orientaci při vyhledávání kvalitních regionálních potravin v obchodech. Novinářům to dnes řekli zástupci regionální agrární komory. V soutěži mohou být jen výrobky z daného regionu. Hlavní surovina musí být stoprocentně tuzemského původu. Vzorky loni posuzovali odborníci z různých institucí právě na Mendelově univerzitě v Brně. Chuť regionu má kategorií 12.

Více aktualit

Všechny aktuality